Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Här är pillret som ska mäta dina fisar

[2018-01-20] Den så kallade fisdetektorn består av en kapsel och en mikrodator. Den är stor som ett vitaminpiller och det är meningen att man ska svälja den. Nere i magen ska fisdetektorn mäta hur mycket gaser man har och hur tarmbakterierna mår.

[SVT Nyheter]

En antirasism som skjuter bredvid målet

[2018-01-20] Den här texten ville jag egentligen inte skriva eftersom jag tycker att journalistik idag ofta är för personlig. Kort och gott handlar det mesta om: jag, jag och jag. När det i stället borde vara fakta och analyser som talar för sig själva.

[Nerikes Allehanda]

Är det omodernt med genitiv-s?

[2018-01-20] Det har blivit lite av en moderörelse att göra sig av med genitiv-s. Hur kan det komma sig att politiker, tjänstemän och företagare vill ändra språkligt korrekta namn? Den här spalten handlar om Härnösands gymnasium och genitiv-s.

[Göteborgs-Posten]

30 experter: Vi behöver prata om annat än naturens ekonomiska värde

[2018-01-20] Vi kan inte bara prata om naturen i ekonomiska eller naturvetenskapliga perspektiv, vi behöver prata om naturens bidrag till människor i ett bredare perspektiv. Det presenterar 30 experter på biologisk mångfald i senaste numret av Science.

[Natursidan]

Anne Lundberg: "Jag är lantis i själ och hjärta"

[2018-01-20] Foto: Mark Hanlon Utsikten ut över fälten från Anne Lundbergs glasveranda är fantastisk. Här är Anne med en av familjens katter, Smilla. Anne Lundberg är just nu aktuell i en ny säsong av "Antikrundan".

[Ystads Allehanda Plus]

Så firas Birgit Nilsson 100 år

[2018-01-19] Den skulle Birgit Nilsson ha fyllt hundra år och hennes minne kommer att hedras över hela världen. Det blir hyllningskonserter i såväl Göteborg som Stockholm och i hennes hembygd i Skåne.

[Göteborgs-Posten]

Samarbete mellan svenska och japanska universitet inom forskning, utbildning och innovation

[2018-01-19] MIRAI är ett samarbetsprojekt mellan sju svenska universitet och åtta japanska universitet. Projektet finansieras av STINT och de deltagande universiteten.

[Stockholms universitet]

Nu är det klippt för bron

[2018-01-19] MARIESTAD: Universitetsbron invigdes med pompa och ståt På fredagseftermiddagen invigdes Universitetsbron officiellt. Bandklippning och tal stod på schemat till många Mariestadsbors beskådan.

[Mariestads-Tidningen]

De mäktiga hobbyisterna

[2018-01-19] På 70-talet var de aktiva medlemmar. I dag tycker de till om och påverkar politiken från en läktarposition - när de får en stund över.

[Fokus]

Tvärfacklig anmälan angående situationen på operationsavdelning / 19 JAN 2018

[2018-01-19] Göteborgs läkarförening, Vårdförbundet och Kommunal har vänt sig till Arbetsmiljöverket i en gemensam anmälan angående den pressade situationen på en gynekologisk operationsavdelning på Östra sjukhuset i Göteborg.

[Läkartidningen]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?