LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 350 medarbetare och cirka 290 Mkr i omsättning.

Genom studier av immunomodulering åstadkommen genom ADP-ribosylerande fusionsproteiner, som CTA1-DD, kan förstärkta immunsvar uppnås och genom att mutera sådana molekyler kan immunologisk tolerans uppnås. Projektet syftar till att utreda mekanismerna bakom detta adjuvanssystem i en humaniserad musmodell. Särskild tonvikt ligger på att adaptera systemet till ett universellt influensa-vaccin, som tagits fram.inom gruppen. Arbetet för tjänsten är rent experimentellt och utnyttjar DRAG och MITRG möss för att etablera en in vivo modell för studier av adjuvanseffekter på humana celler

Kvalifikationer

Doktorsexamen i relevant ämnesområde, det är meriterande om du redan har gjort 2 års post-doc anställning. Grundläggande kunskaper i immunologiska basmetoder, avancerad flödescytometri , cellodling, molekylärbiologi och detaljerad kunskap och erfarenhet av cAMP bestämningar. Vidare förutsätter arbetet god hantering av laboratoriemöss och kunskap om avancerad avel av möss. Meriterande är goda immunologikunskaper, erfarenhet från musexperimentellt arbete och arbete med humaniserade möss. Vidare prioriteras dokumenterad förmåga att självständigt bedriva forskningsarbetet inom experimentell immunologi innefattande studier av humana lymfocyter och dendritiska celler

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad 12 månader 100% med placering tills vidare vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överrenskommelse.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Professor Nils Lycke tfn 031 786 6321, e-post nils.lycke@microbio.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan ska innehålla kopia på doktorsexamen.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.