Det som är kvar när vi glömt vad vi lärt oss

Seminarium

Vad är egentligen bildning? Konserverade kunskaper om kungar och krig? Lagrade latinläxor och drillvänliga diktcitat? Eller raka motsatsen? Det som - för att citera Ellen Key - "är kvar sedan vi glömt allt vad vi lärt oss"? Varför betraktas den humanistiska bildningen som mer eftersträvansvärd än den naturvetenskapliga? Är det viktigare att kunna citera Shakespeare än att känna till innebörden av termodynamikens andra huvudsats?

Panel: Eva Wiberg, rektor, Göteborgs universitet, Fredrik Hedenus, docent, Chalmers, Ida Östenberg, docent i Antikens kultur och samhällsliv, Göteborgs universitet, Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, Uppsala universitet.
Moderator: Ola Sigurdson, professor i tros- och livsåskådningsvetenskap, ordförande i Jonsereds herrgårds styrgrupp, Göteborgs universitet.
Arrangörer: Göteborgs universitet
Plats/lokal: oklart