Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Till kalendern

• Lärosäten bjuder in till faktaresistens-quiz i Almedalen

[2017-06-27] Måndagen den 3 juli gör fem västsvenska universitet och högskolor gemensam sak mot faktaresistens. Tillsammans arrangerar de på Västsvenska Arenan i Almedalen ett quiz där faktaresistens botas med humor. Quizet leds av komikern och underhållaren Johan Wester.

• Stabilitet trots larmande - ny bok från SOM-institutet

[2017-06-28] Trots omvälvande förändringar i omvärlden finns en påfallande stabilitet i Sverige i allmänhet. Svenskarnas förtroende för samhällsinstitutioner och demokratin, tilltro till expertis och vetenskap, tillit till varandra och känslor av samhörighet påverkas inte så mycket av det larmande som återfinns i våra många informationskanaler. Däremot gror på flera områden en stark misstro inom vissa grupper, vilket leder till polarisering och politisering.

• Drygt 800 forskare bjuds på vetenskapligt smörgåsbord

[2017-06-28] Måndagen den 3 juli dukas det upp till vetenskapligt smörgåsbord när över 800 forskare från hela världen kommer till Göteborg för att delta i konferensen Scientific smörgåsbord.