Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Hannah mixar musik och konst

[2017-09-23] Hon är en av landets främsta jazzsångerskor, men Hannah Svensson har fler strängar på sin lyra. Nyligen kom hennes album Pictures in mind med egna kompositioner i singer/songwriter-stil.

[Skånska Dagbladet]

Behövs alla diagnoser?

[2017-09-23] Enligt Socialstyrelsen fortsätter förskrivningen av medicin till barn med adhd-diagnos att öka. Allra högst är den till barn mellan 10-14 år på Gotland; merparten pojkar 9,1 procent. Lägst andel är i Kronobergs och Jönköpings län.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Rör inte Kulturkalaset - låt andra fylla på Julstadens kassa

[2017-09-23] Om Kulturkalaset är göteborgarnas fest så är Julstaden riktad mot turismen och primärt en angelägenhet för köpmännen och hotellnäringen. Göteborgarnas skattepengar ska inte bekosta sådant som i första hand näringsidkare ska finansiera.

[Göteborgs-Posten]

Istället för bokmässan

[2017-09-23] I år har vi på dagensbok.com bestämt oss för att bojkotta bokmässan i Göteborg. Det känns konstigt, och inte alldeles självklart.

[Dagensbok]

Viasat kanske ska se över polarna innan nästa sändning

[2017-09-22] Jag brukar hyggligt klara av att hålla en helt egen linje, tro på det jag ser, h...

[Dagens Nyheter - Login]

The Nordic Conference on Sustainable Healthcare

[2017-09-22] 2018 - Nordic insights for greener healthcare Om konferensen Program Plats Utställning Talare Read about the conference and see the agenda in English here Välkommen till Nordic Conference on Sustainable Healthcare,

[Aktuell Hållbarhet]

Kostnaden för inhyrd personal ökar

[2017-09-22] för merparten av landets kommuner. I Årjäng är det sjuksköterskor och socionomer som pengarna har lagts på. Den totala notan för inhyrd personal i landets kommuner ökade förra året med drygt 40 procent.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Gymnasiet får stipendium

[2017-09-22] Foto: PER ANGER Gymnasiet får stipendium LERUM Lerums gymnasium får Bokmässans bildningsstipendium. Stipendiet delas ut vid en ceremoni på fredag.

[Lerums Tidning]

Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur

[2017-09-22] Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet?

[Academic Rights Watch]

Kostnaden för inhyrd personal minskade

[2017-09-22] Minskning. Kommunernas nota för tillfälligt inhyrd personal steg till 1,8 miljarder i fjol. Det är en ökning med 41 procent jämfört med 2015. I Kristinehamn minskade däremot kostnaden med över 70 procent.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?